fredag 8 april 2011

v27


Nu är vi alltså inne i v27 för den som inte gissade de ;) 183 av 280 dagar har passerat och det är "bara" 97 dagar kvar, typ 13 veckor. 65,4% av graviditeten är härmed avklarad :) Det kommer närmare och närmare nu, 14:de juli.

Mamma: Illamående, fortfarande. Kräks, fortfarande eller igen blir de kanske, hade ju ett litet uppehåll på de trots allt. Sover ganska kasst, ligger fruktansvärt obekvämt och måste upp och kissa hela tiden känns de som och drömmer hela tiden helt sjuka saker när jag väl sover. Ryggen gör ont och de börjar bli jobbigt att sitta. Men jag är på bra humör i af :)

Pappa: Förutom att han är trött av att vara gravid så mår han bra säger han, han upplever färre humörsvängningar och tycker hans mage är i vägen och det är jobbigt att vända sig i sängen (och de säger han för att reta smed mig säger han :P) Men ja han mår bra och längtar till juli :)

Lillhjärtat: Är ungefär 24 cm lång mellan huvud och stjärt och väger mellan 900-1000g. Börjar få muskler på armar och ben (och de känns kan mamma intyga) och den lilla foten är runt 4 cm lång. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och den kan uppfatta ljusskillnader. Tycker även att en bra tid att vakna och sparka på är 4 minuter efter att mamma lagt sig för att sova och man ser hur magen rör sig.

2 kommentarer:

Sofie sa...

Din mage är superfin! :) Tycker bebisdelen om hur barnet är är så sött :)

likkan sa...

Oooh, du börjar ju bli riktigt tjock! ;)

Fyfan vad jobbigt att vara illamående sådär länge! Har du kollat så det inte är twins då? :P