måndag 28 november 2011

Barnuppfostran

Eftersom jag som vanligt inte sover för jag inte vet hur man gör så funderar jag på viktiga saker, såsom barnuppfostran.
Nu är ju våran son ännu väldigt liten men ändå, skit i de liksom, de var inte de viktiga.
Jag vill gärna att Phoenix blir stark i sig själv, modig och står upp för de han tror på och det som är rätt även om han står ensam. Att han får sunda värderingar och god moral, tackar när någon hjälper honom, inte är rädd för att be om hjälp, drömmer stort och lever större. Är lycklig och trivs med sig själv. Att han lär sig ta hand om sig själv och inte räknar med att andra ska lösa allt, att han hjälper andra i den mån han kan men ändå sätter gränser, att han lär sig pengars värde och äter grönsaker, att han behandlar folk lika oavsett bakgrund, att han går klart skolan och gör de ordentligt, får ett bra jobb. Skaffar en partner som behandlar honom bra (och tvärtom), att han litar på att han kan mer än han tror, att han förstår varför det finns hastighetsbegränsningar och inte röker eller knarkar, att han läser mycket och kan huvudräkning. Att han inte blir rädd för en massa saker som hans mamma och att han även fast han är rädd gör de ändå. Att han alltid kommer vara underbar och mysig och bäst av allt. Att han blir den bästa versionen av sig själv som han kan bli.

1 kommentar:

Emelie sa...

Det är nog det där som alla föräldrar önskar sina föräldrar. Det värsta är att det är vi som ska ordna det där, ett rätt tungt ansvar faktiskt. Men om man lyckas, så är det absolut det bästa man gjort både för sig själv och för en annan :)